Direktlänk till inlägg 5 juni 2014

Skaldjurstårta

Av Helén Ammilon - 5 juni 2014 10:44

En smarrig & god skaldjurstårta som passar perfekt på buffé eller midsommarbordet.

  

8-10 pers




Botten
100 g smör, smält
250 g kavring



Fyllning
4 gelatinblad
400 g räkor, skalade
170 g kräftstjärtar
200 g kallrökt lax
5 dl crème fraiche
1 dl gräddfil
1 burk stenbitsrom, ca 80 g
1 kruka färsk dill, finhackad
1 msk citronsaft
salt & nymald svartpeppar



Garnering
ca 200 g räkor, skalade
minst 4 skivor kallrökt lax
1 burk stenbitsrom eller löjrom
2 kokta ägg
gurkskivor
dillvippor



1. Mixa kavringen i en matberedare och tillsätt det smälta smöret.


2. Sätt fast ett bakplåtspapper i en springform, 22–24 cm i diameter, med smorda kanter.      Tryck ut brödsmulorna i formen. Ställ den kallt i ca 15 min.


3. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 min.


4. Grovhacka räkorna och kräftstjärtarna. Strimla laxen till små bitar.


5. Vispa crème fraichen och blanda ner gräddfil, räkor, kräftstjärtar, lax, dill, rom och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.


6. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme med ½ msk vatten. Rör ner gelatinet i en fin stråle i skaldjursblandningen.


7. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck formen och ställ cheesecaken kallt i minst 5 tim.


8. Garnera med räkor, laxskivor rullade till rosor, rom, äggklyftor, gurkskivor och dillvippor.



Du kan förbereda den och förvara den i frysen – utan garnering. Ta fram den i god tid och ställ den i kylen innan servering.



                                                      Låt det smaka!  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helén Ammilon - 24 september 2015 14:24


En lätt & smarrig efterrätt för 10-12 personer       Ingredienser:   Botten   100g  smör 0,5 pkt digestivekex 0,5 dl strösocker   Fyllning   400g  färskost, rumstempererad 2,5 dl vispgrädde (2,5 dl) 200g  Nutella ...

Av Helén Ammilon - 18 maj 2015 10:49

Härliga bullar till fikat som går snabbt att göra.       20 st   5 dl mjölk150 gram rumsvarmt smör1 pkt jäst (50 gram)1 dl strösocker½ tsk salt 1 tsk kardemumma10-12 dl vetemjöl   Fyllning :130 gram rumsvart smör150 gram philadelphi...

Av Helén Ammilon - 8 maj 2015 10:13


En god & krämig laxpasta som går snabbt att göra.     4 personer     4 laxfilé 1/2 påse färsk babyspenat 1/2 ask coctailtomater 1 purjolök 1 vitlöksklyfta 1 dl vitt vin 5 dl grädde 2-3 dl mjölk 3 msk mjöl smör salt & sv...

Av Helén Ammilon - 9 april 2015 08:55


Saftigt goda pannbiffar som får en rund och god smak från mozzarellan       4 personer ( 8 pannbiffar) 700 gram blandfärs 1 ägg 2 msk vispgrädde 2 msk koncentrerad kalvfond 1 tsk salt 1 pkt mozzarella 1 tsk oregano 1 nypa ...

Av Helén Ammilon - 31 mars 2015 14:31


En mycket saftig och mjuk kavring som smälter i munnen.   Passar till både soppa, snittar eller varför inte som frukostbröd.       Använd 1 avlång brödform.   4 dl filmjölk 2,25 dl mörk sirap 4,5 tsk bikarbonat 4 dl rågsikt 2...

Presentation


Matlagning för alla!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mat


Ovido - Quiz & Flashcards