Direktlänk till inlägg 16 mars 2014
En festlig kycklinggratäng med krämig sås.
4-6 pers
1 kilo kycklingfilé
1 paprika (röd, gul, orange går bra)
120 gram blåmögelost ( vill man ha mildare smak på såsen lägg i mindre ost & smaka dig fram)
2 dl creme fraiche
3,5 dl grädde
3 msk mango chutney
1 paket bacon
1 msk soja
salt, peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela kycklingen längs hälften, salta, peppra och stek i smör så de får lite yta,
lägg sedan över i formen.
Skär paprikan i mindre bitar och fördela över kycklingen.
Skär baconet i mindre bitar och stek tills den nästan är knaprig.
Koka upp grädde, crème fraîche med ädelost och smaksätt med mango chutney,
soja, salt och peppar.
Häll över ädelostsåsen på kycklingen och toppa med bacon.
Grädda gratängen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Serveras med ris & sallad till.
Smaklig måltid :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 | |||||||||
|