Direktlänk till inlägg 24 september 2015

Nutellacheesecake med hasselnötter

Av Helén Ammilon - 24 september 2015 14:24

En lätt & smarrig efterrätt för 10-12 personer


 


Ingredienser:


Botten


  • 100g  smör
  • 0,5 pkt digestivekex
  • 0,5 dl strösocker

Fyllning


  • 400g  färskost, rumstempererad
  • 2,5 dl vispgrädde (2,5 dl)
  • 200g  Nutella
  • 1,5 dl  farinsocker (1,5 dl)
  • 1 msk vaniljsocker

Garnering


  • 4 dl vispgrädde
  •  hasselnötter (hackade)

Gör så här:


    Botten:

    Smält smöret i en kastrull och mixa kexen till smulor i en matberedare.

  • Blanda samman smör, kex & socker och knåda ut i en pajform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna helt innan cheesecakefyllningen
  • hälls ner.
  • Cheesecake
    Vispa färskost, 0,5 dl grädde, nutella, farinsocker och vaniljsocker fluffigt.
  • Tillsätt sedan lite i taget av resterande grädde och vispa tills fyllningen känns fast och krämig.
  • Fördela fyllningen jämnt i pajskalet och låt pajen stå i frysen i minst 2 timmar.
  • Servering
    Ta ut pajen 20 minuter före servering. Den ska vara lätt fryst. Mjukvispa grädden och fördela den och hasselnötter ovanpå.

                           

                                                    Voila!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helén Ammilon - 18 maj 2015 10:49

Härliga bullar till fikat som går snabbt att göra.       20 st   5 dl mjölk150 gram rumsvarmt smör1 pkt jäst (50 gram)1 dl strösocker½ tsk salt 1 tsk kardemumma10-12 dl vetemjöl   Fyllning :130 gram rumsvart smör150 gram philadelphi...

Av Helén Ammilon - 8 maj 2015 10:13


En god & krämig laxpasta som går snabbt att göra.     4 personer     4 laxfilé 1/2 påse färsk babyspenat 1/2 ask coctailtomater 1 purjolök 1 vitlöksklyfta 1 dl vitt vin 5 dl grädde 2-3 dl mjölk 3 msk mjöl smör salt & sv...

Av Helén Ammilon - 9 april 2015 08:55


Saftigt goda pannbiffar som får en rund och god smak från mozzarellan       4 personer ( 8 pannbiffar) 700 gram blandfärs 1 ägg 2 msk vispgrädde 2 msk koncentrerad kalvfond 1 tsk salt 1 pkt mozzarella 1 tsk oregano 1 nypa ...

Av Helén Ammilon - 31 mars 2015 14:31


En mycket saftig och mjuk kavring som smälter i munnen.   Passar till både soppa, snittar eller varför inte som frukostbröd.       Använd 1 avlång brödform.   4 dl filmjölk 2,25 dl mörk sirap 4,5 tsk bikarbonat 4 dl rågsikt 2...

Av Helén Ammilon - 29 oktober 2014 13:17


Härligt saftigt focaccia bröd!     2 st bröd.   25 gram  jäst 3 dl  fingervarmt vatten 0,5 dl  olivolja 1 msk  flingsalt 2 msk  honung ca 7 dl  vetemjöl     Tillagning:   1. Rör ut jästen med vatten, olivolja, honung oc...

Presentation


Matlagning för alla!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mat


Ovido - Quiz & Flashcards