Direktlänk till inlägg 8 maj 2015
En god & krämig laxpasta som går snabbt att göra.
4 laxfilé
1/2 påse färsk babyspenat
1/2 ask coctailtomater
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
5 dl grädde
2-3 dl mjölk
3 msk mjöl
smör
salt & svart & vitpeppar
Gör så här:
Hacka purjolöken & fräs i smör tillsammans med vitlöken, salta & peppra med svartpeppar.
Häll över vinet & låt puttra 5 min så det reduceras ner.
Häll över mjölet & rör runt, häll sedan på grädde & mjölk, rör om så allt mjöl löser sig i såsen.
Smaka av med lite mer salt & vitpeppar & låt puttra några minuter, om såsen är för tjock häll i mer mjölk.
Dela coctailtomaterna i halvor & lägg i.
Skiva upp laxen i lagoma stora bitar, när du är nöjd med kryddningen så lägger du i bladspenaten och laxen & låter den koka med i 1 minut. Färdigt!
Koka tagliatelle till.
Bon Apetito!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|