Direktlänk till inlägg 20 mars 2014
En underbart god efterrätt som man gärna tar 2 gånger av.
8-10 pers
Ingredienser:
2 marängbottnar (färdigköpta)
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)
Gör så här:
Separera äggens gulor från vitor. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
Lägg i en marängbotten i formen. Blanda varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, krossa den andra marängen och blanda ner i smeten. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Häll i smeten i formen över den hela marängbottnen och täck med plastfolie.
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, går bra att förbereda dagen innan.
Ta fram tårtan 15-20 min innan servering.
Innan servering garnera gärna med jordgubbar.
Enjoy!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 | |||||||||
|