Direktlänk till inlägg 3 juli 2014

Ostbullar

Av Helén Ammilon - 3 juli 2014 10:13

Goda ostbullar fyllda med krämig ost, perfekt till fördrinken.


   

ca 35 st


50 gram smör eller margarin
1,5 dl vatten
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 msk vallmofrön (blåa eller naturella)
1 dl valfri riven ost (Västerbottenost,stark ost,brieost, blåmögelost)

1 liten nypa salt



Gör så här:

Koka upp smör och vatten.
Rör i mjölet med en kraftig visp till smeten släpper ifrån kanterna eller botten.
Obs! Rör / vispar man för länge så faller dom ihop istället för att puffa upp sig
Ta kastrullen från värmen, låt svalna lite, och rör sedan ner ett ägg i taget och därefter hälften av vallmofröerna, samt all ost och salt.
(jag använde brieost, jättegott, så ta det ni tycker bäst om)
Klicka ut teskedsstora klickar på en plåt med bakpapper, och strö på resten av vallmon.
Grädda i mitten på ugnen ca 20 min, 200 grader
Dom puffar upp sig till nästan dubbla storleken, och ska vara lite kladdiga i mitten, då är dom som godast.
 
 
 
 

                                      Enjoy!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helén Ammilon - 24 september 2015 14:24


En lätt & smarrig efterrätt för 10-12 personer       Ingredienser:   Botten   100g  smör 0,5 pkt digestivekex 0,5 dl strösocker   Fyllning   400g  färskost, rumstempererad 2,5 dl vispgrädde (2,5 dl) 200g  Nutella ...

Av Helén Ammilon - 18 maj 2015 10:49

Härliga bullar till fikat som går snabbt att göra.       20 st   5 dl mjölk150 gram rumsvarmt smör1 pkt jäst (50 gram)1 dl strösocker½ tsk salt 1 tsk kardemumma10-12 dl vetemjöl   Fyllning :130 gram rumsvart smör150 gram philadelphi...

Av Helén Ammilon - 8 maj 2015 10:13


En god & krämig laxpasta som går snabbt att göra.     4 personer     4 laxfilé 1/2 påse färsk babyspenat 1/2 ask coctailtomater 1 purjolök 1 vitlöksklyfta 1 dl vitt vin 5 dl grädde 2-3 dl mjölk 3 msk mjöl smör salt & sv...

Av Helén Ammilon - 9 april 2015 08:55


Saftigt goda pannbiffar som får en rund och god smak från mozzarellan       4 personer ( 8 pannbiffar) 700 gram blandfärs 1 ägg 2 msk vispgrädde 2 msk koncentrerad kalvfond 1 tsk salt 1 pkt mozzarella 1 tsk oregano 1 nypa ...

Av Helén Ammilon - 31 mars 2015 14:31


En mycket saftig och mjuk kavring som smälter i munnen.   Passar till både soppa, snittar eller varför inte som frukostbröd.       Använd 1 avlång brödform.   4 dl filmjölk 2,25 dl mörk sirap 4,5 tsk bikarbonat 4 dl rågsikt 2...

Presentation


Matlagning för alla!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mat


Ovido - Quiz & Flashcards