Direktlänk till inlägg 24 januari 2012

Fläskfilé avec les champignons

Av Helén Ammilon - 24 januari 2012 17:00

Efter en härlig helg med mycket snö & trevligt sällskap lägger jag ut ett lite festligare recept som jag lovar att det går hem i alla åldrar :)


Medans jag skalade potatisen satt Thea ( min dotter på 3,5 år) brevid & plockade ur potatisarna från säcken och gav mig.

När det var dags att tvätta & skiva champinjonerna så åt hon mer än hon hjälpte till.

Tur att jag hade köpt extra mycket svamp.


Varsågoda här kommer receptet :)


    


4personer:


600g fläskfilé

200g champinjoner

6-7 dl matlagningsgrädde ( för ett smalare alt. ta 1/2 vatten & 1/2 grädde. )

Ca 1/2 dl koncentrerad kycklingfond


Potatismoset:

12 stora potatisar

grillkrydda (litegrann)

Muskotnöt

Vitpeppar

Salt (lite)

3-4 dl Mjölk

1 dl smör


Gör så här:

Puttsa bort eventuella hinnor från köttet, skär det i centimeter tjoka skivor.

Banka ut skivorna med knuten hand & stek dom  ca 1 minut på varje sida.

Krydda med salt & peppar.

Lägg köttet på ett fat på sidan om när de är klara.

Tvätta & skiva champinjonerna i lagom stora bitar & fräs dom så de blir gyllenbruna.

Häll över ca 3-4 msk mjöl & rör runt ordentligt så det inte klumpar sig.

När mjölet har löst upp sig häll på grädden & låt koka någon minut innan du häller på kycklingfonden.

Smaka av om du behöver salt & peppar.

Häll gärna i lite soja för brunare färg på såsen.


När potatisen kokat färdigt häll i mjölk & smör & vispa det luftigt, häll i kryddorna & smaka av succesivt.


Lägg köttet i mitten på en ugnssäkerform, spritsa moset runt om i kanterna & häll sist på såsen i mitten av formen över köttet.


Sätt in formen i 225 grader i varmluft i ca 10-12 min, tills mostopparna har fått vacker färg.


Servera gärna med smörstekta färska sparrisar, stek dom tills dom känns lagom mjuka.

Halvera tomathalvor & sätt in i ugnen några minuter innan ni sätter in fläskfilén & servera samtidigt.


Bon Apetit!




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helén Ammilon - 24 september 2015 14:24


En lätt & smarrig efterrätt för 10-12 personer       Ingredienser:   Botten   100g  smör 0,5 pkt digestivekex 0,5 dl strösocker   Fyllning   400g  färskost, rumstempererad 2,5 dl vispgrädde (2,5 dl) 200g  Nutella ...

Av Helén Ammilon - 18 maj 2015 10:49

Härliga bullar till fikat som går snabbt att göra.       20 st   5 dl mjölk150 gram rumsvarmt smör1 pkt jäst (50 gram)1 dl strösocker½ tsk salt 1 tsk kardemumma10-12 dl vetemjöl   Fyllning :130 gram rumsvart smör150 gram philadelphi...

Av Helén Ammilon - 8 maj 2015 10:13


En god & krämig laxpasta som går snabbt att göra.     4 personer     4 laxfilé 1/2 påse färsk babyspenat 1/2 ask coctailtomater 1 purjolök 1 vitlöksklyfta 1 dl vitt vin 5 dl grädde 2-3 dl mjölk 3 msk mjöl smör salt & sv...

Av Helén Ammilon - 9 april 2015 08:55


Saftigt goda pannbiffar som får en rund och god smak från mozzarellan       4 personer ( 8 pannbiffar) 700 gram blandfärs 1 ägg 2 msk vispgrädde 2 msk koncentrerad kalvfond 1 tsk salt 1 pkt mozzarella 1 tsk oregano 1 nypa ...

Av Helén Ammilon - 31 mars 2015 14:31


En mycket saftig och mjuk kavring som smälter i munnen.   Passar till både soppa, snittar eller varför inte som frukostbröd.       Använd 1 avlång brödform.   4 dl filmjölk 2,25 dl mörk sirap 4,5 tsk bikarbonat 4 dl rågsikt 2...

Presentation


Matlagning för alla!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mat


Ovido - Quiz & Flashcards