Direktlänk till inlägg 15 augusti 2013

Heléns smarriga marängtårta.

Av Helén Ammilon - 15 augusti 2013 11:45


En smarrig marängtårta som passar året om.


 

10-12 bitar


Botten:

75 gram margarin

1,5 dl socker

4 ägggulor

1,5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

5 msk mjölk


Maräng:

4 äggvitor

2 dl socker

 

Fyllning:

3 dl vispgrädde

2 msk pressad citron

1 tsk vaniljpulver

1 liter jordgubbar ( eller andra valdria bär)


Garnering:

1 påse (50g) flagad mandel

En liten bit mörk choklad



Gör så här:

Rör smör och socker poröst, tillsätt ägggulorna en i taget & rör kraftigt.

Tillsätt mjöl blandat med bakpulver samt mjölken.

Bred ut smeten i en långpanna ca 25x35 cm klädd med välsmord bakplåtspapper.

Vispa vitorna till hårt skum tills skålen går att vända upp & ner.

Vänd försiktigt ner sockret och bred marängsmeten över äggsmeten i långpannan. Häll över den flagade mandeln uppe på marängsmeten.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 -35 min på 150 grader.

Stjälp sedan upp kakan, lossa pappret med en kniv innan kakan svalnar.

Dela den i 2 dela och låt den kallna helt.

Vispa grädden med 1 tsk vaniljpulver & hacka ner jordgubbarna i mindre bitar & rör om försiktigt.

Häll sedan i 2 msk citron & rör om.

Bred den vispade jordgubbsgrädden på ena kakan & lägg sedan den andra delen ovanpå. ( marängdelen uppåt)

Riv mörk choklad uppepå som garnering.



                                         


                                                  


       






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helén Ammilon - 24 september 2015 14:24


En lätt & smarrig efterrätt för 10-12 personer       Ingredienser:   Botten   100g  smör 0,5 pkt digestivekex 0,5 dl strösocker   Fyllning   400g  färskost, rumstempererad 2,5 dl vispgrädde (2,5 dl) 200g  Nutella ...

Av Helén Ammilon - 18 maj 2015 10:49

Härliga bullar till fikat som går snabbt att göra.       20 st   5 dl mjölk150 gram rumsvarmt smör1 pkt jäst (50 gram)1 dl strösocker½ tsk salt 1 tsk kardemumma10-12 dl vetemjöl   Fyllning :130 gram rumsvart smör150 gram philadelphi...

Av Helén Ammilon - 8 maj 2015 10:13


En god & krämig laxpasta som går snabbt att göra.     4 personer     4 laxfilé 1/2 påse färsk babyspenat 1/2 ask coctailtomater 1 purjolök 1 vitlöksklyfta 1 dl vitt vin 5 dl grädde 2-3 dl mjölk 3 msk mjöl smör salt & sv...

Av Helén Ammilon - 9 april 2015 08:55


Saftigt goda pannbiffar som får en rund och god smak från mozzarellan       4 personer ( 8 pannbiffar) 700 gram blandfärs 1 ägg 2 msk vispgrädde 2 msk koncentrerad kalvfond 1 tsk salt 1 pkt mozzarella 1 tsk oregano 1 nypa ...

Av Helén Ammilon - 31 mars 2015 14:31


En mycket saftig och mjuk kavring som smälter i munnen.   Passar till både soppa, snittar eller varför inte som frukostbröd.       Använd 1 avlång brödform.   4 dl filmjölk 2,25 dl mörk sirap 4,5 tsk bikarbonat 4 dl rågsikt 2...

Presentation


Matlagning för alla!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mat


Ovido - Quiz & Flashcards