Direktlänk till inlägg 20 januari 2014
En härlig fiskgratäng med torsk och potatismos.
Passar både som fredagsmys eller till fest.
4 pers
Potatismos:
12-14 mellanstora potatisar
1½-2 dl standardmjölk
1 äggula
1 msk smör eller margarin
Salt
Peppar
Fiskgratäng:
600-700 gram torskrygg
1 tsk salt
Fyllning:
120 g skalade räkor
Ca 2 msk räkost
Rivet skal av ½ citron
1msk dill
Gratängsås:
4 dl matlagningsgrädde
150 g räkost
1 msk dill eller efter smak
En skvätt hummerfond (ca 3 msk)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|