Direktlänk till inlägg 20 januari 2014

Räkfylld torskkrygg med potatismos

Av Helén Ammilon - 20 januari 2014 08:11

En härlig fiskgratäng med torsk och potatismos.

Passar både som fredagsmys eller till fest.


   

4 pers


Potatismos:
12-14 mellanstora potatisar
1½-2 dl standardmjölk
1 äggula
1 msk smör eller margarin
Salt
Peppar

Fiskgratäng:
600-700 gram torskrygg
1 tsk salt

Fyllning:
120 g skalade räkor
Ca 2 msk räkost
Rivet skal av ½ citron
1msk dill

Gratängsås:
4 dl matlagningsgrädde
150 g räkost
1 msk dill eller efter smak
En skvätt hummerfond (ca 3 msk)


Gör så här:

Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen.
Häll i mjölken i moset. Tillsätt ägg och smör och smaka av med salt och peppar.

Hacka räkorna grovt. Blanda dem med de övriga ingredienserna till fyllningen.

Bred ut fisken och dela fileérna jäms med & fyll med räkfyllningen emellan och salta sedan uppe på fisken.
 Lägg dem i en smord ugnssäker form. Spritsa ut det nu svalnade potatismoset runt gratängformens kanter.

Vispa ihop grädde, räkost och dill och smaka av med hummerfond. Häll såsen över fisken. Gratinera på nedersta falsen i ca 25 minuter i 225 grader. Om moset börjar få mycket färg, täck över med folie.

Garnera med t ex skalade räkor, dill och citron.
 
                        
                                                  


         Smaklig måltid!
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helén Ammilon - 24 september 2015 14:24


En lätt & smarrig efterrätt för 10-12 personer       Ingredienser:   Botten   100g  smör 0,5 pkt digestivekex 0,5 dl strösocker   Fyllning   400g  färskost, rumstempererad 2,5 dl vispgrädde (2,5 dl) 200g  Nutella ...

Av Helén Ammilon - 18 maj 2015 10:49

Härliga bullar till fikat som går snabbt att göra.       20 st   5 dl mjölk150 gram rumsvarmt smör1 pkt jäst (50 gram)1 dl strösocker½ tsk salt 1 tsk kardemumma10-12 dl vetemjöl   Fyllning :130 gram rumsvart smör150 gram philadelphi...

Av Helén Ammilon - 8 maj 2015 10:13


En god & krämig laxpasta som går snabbt att göra.     4 personer     4 laxfilé 1/2 påse färsk babyspenat 1/2 ask coctailtomater 1 purjolök 1 vitlöksklyfta 1 dl vitt vin 5 dl grädde 2-3 dl mjölk 3 msk mjöl smör salt & sv...

Av Helén Ammilon - 9 april 2015 08:55


Saftigt goda pannbiffar som får en rund och god smak från mozzarellan       4 personer ( 8 pannbiffar) 700 gram blandfärs 1 ägg 2 msk vispgrädde 2 msk koncentrerad kalvfond 1 tsk salt 1 pkt mozzarella 1 tsk oregano 1 nypa ...

Av Helén Ammilon - 31 mars 2015 14:31


En mycket saftig och mjuk kavring som smälter i munnen.   Passar till både soppa, snittar eller varför inte som frukostbröd.       Använd 1 avlång brödform.   4 dl filmjölk 2,25 dl mörk sirap 4,5 tsk bikarbonat 4 dl rågsikt 2...

Presentation


Matlagning för alla!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mat


Ovido - Quiz & Flashcards