Direktlänk till inlägg 20 januari 2014

Chokladfondant med päron

Av Helén Ammilon - 20 januari 2014 08:38

Lyxig chokladfondant med apelsinkokta päron.


 

4 pers


Ingredienser:



100 gram smör
100 gram mjölkchoklad 
100 gram mörkchoklad med havssalt
1 krm salt
4 msk vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 ägg
2 ägggulor
4 st mjölkchokladrutor  (ca 25 gram)
Kokos
 
Apelsinkokta päron:
1 st päron
1 st apelsin
1 msk ljust muscavadosocker
0,5 dl vatten
 

Tillagning

1 Smält smör och ta kastrullen från plattan. Tillsätt chokladen och rör om tills allt smält samman.
2 Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Vänd ner ägg och äggulor, ett i taget. Smörj 4 små ugnsfasta portionsformar och pudra med kokos. Skaka bort överflödigt kokos. Fördela smeten i formarna, täck över med plast, ställ in i frysen. Låt stå i minst 3 timmar.
3 Skala och kärna ur päronet och skär i tunna klyftor. Blanda apelsinsaft, socker och vatten i en kastrull. Lägg i päronklyftorna, koka upp och sjud under lock tills päronen är mjuka, 5–7 minuter. Ta av från värmen och låt klyftorna svalna i lagen.
4 Sätt ugnen på 225 grader. Ta ut formarna ur frysen, ta bort plasten och stoppa ner en bit mjölkchoklad i varje form. Sätt in dem mitt i ugnen och baka i cirka 10-12 minuter. Bakelserna ska stelna på ytan och börja få färg, men ha en rinnande kärna.
5 Servera bakelserna i formarna eller vänd upp dem på assietter. Det gör du enklast genom att lossa kanterna med en vass, tunn kniv. Lägg sedan tallriken på formen och vänd allt upp och ned.
6 Servera med päronklyftorna.



                                          Hoppas det smakar :)



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helén Ammilon - 24 september 2015 14:24


En lätt & smarrig efterrätt för 10-12 personer       Ingredienser:   Botten   100g  smör 0,5 pkt digestivekex 0,5 dl strösocker   Fyllning   400g  färskost, rumstempererad 2,5 dl vispgrädde (2,5 dl) 200g  Nutella ...

Av Helén Ammilon - 18 maj 2015 10:49

Härliga bullar till fikat som går snabbt att göra.       20 st   5 dl mjölk150 gram rumsvarmt smör1 pkt jäst (50 gram)1 dl strösocker½ tsk salt 1 tsk kardemumma10-12 dl vetemjöl   Fyllning :130 gram rumsvart smör150 gram philadelphi...

Av Helén Ammilon - 8 maj 2015 10:13


En god & krämig laxpasta som går snabbt att göra.     4 personer     4 laxfilé 1/2 påse färsk babyspenat 1/2 ask coctailtomater 1 purjolök 1 vitlöksklyfta 1 dl vitt vin 5 dl grädde 2-3 dl mjölk 3 msk mjöl smör salt & sv...

Av Helén Ammilon - 9 april 2015 08:55


Saftigt goda pannbiffar som får en rund och god smak från mozzarellan       4 personer ( 8 pannbiffar) 700 gram blandfärs 1 ägg 2 msk vispgrädde 2 msk koncentrerad kalvfond 1 tsk salt 1 pkt mozzarella 1 tsk oregano 1 nypa ...

Av Helén Ammilon - 31 mars 2015 14:31


En mycket saftig och mjuk kavring som smälter i munnen.   Passar till både soppa, snittar eller varför inte som frukostbröd.       Använd 1 avlång brödform.   4 dl filmjölk 2,25 dl mörk sirap 4,5 tsk bikarbonat 4 dl rågsikt 2...

Presentation


Matlagning för alla!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mat


Ovido - Quiz & Flashcards