Direktlänk till inlägg 23 juli 2012
En sommargod tårta som alla garanterat gillar :)
12 pers
1 burk sötad kondenserad mjölk (ā ca 400 g) |
150 g smör |
300 g digestivekex |
1 l jordgubbar |
2 dubbeldaim |
3 dl vispgrädde |
Gör så här |
Kolakräm: Lägg burken med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Låt småkoka ca 2 1/2 timme utan lock, se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll annars på efter hand. |
Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt och öppna därefter burken. Den kondenserade mjölken har nu blivit till en kolakräm. |
Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme. |
Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda i daimkrosset. |
Lossa kanten från bottnen, lyft upp den & dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering. |
Vid servering toppa med jordgubbar. |
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|