Direktlänk till inlägg 13 november 2013

Fluffiga äpplemuffins

Av Helén Ammilon - 13 november 2013 08:51

Goda saftiga äpplemuffins

 

12 små eller 6 stora muffins  

 

2 ägg

100 g smör

1,5 dl rörsocker (vanligt socker går också bra)

3 dl mjöl

1,5 tsk bakpulver

1,5 tsk vaniljsocker

1 msk honung

0,5 dl vanilj yoghurt

0,5 dl äpplemust

 

Gör så här:

Vispa smör och socker, häll i ett ägg i taget och vispa.

Häll sedan i resten av ingredienserna.

 

Skala äpplet och ta bort kärnhuset och dela sedan äpplet i smala klyftor. (för de små muffinsen dela äppleklyftorna på mitten så de lättare får plats i formen senare.)

Lägg alla äppleskivorna i en skål och strö över 0,5 dl rörsocker och 1 tsk kanel och blanda väl.

 

Häll smeten till ca hälften i muffinsformarna och tryck ner 3-4 äpplebitar i varje form.

 

In i ugnen (precis under mellersta hacket i ugnen) i ca 15-20 min i 175 grader.

 

 

                                         Buon Appetito !

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helén Ammilon - 24 september 2015 14:24


En lätt & smarrig efterrätt för 10-12 personer       Ingredienser:   Botten   100g  smör 0,5 pkt digestivekex 0,5 dl strösocker   Fyllning   400g  färskost, rumstempererad 2,5 dl vispgrädde (2,5 dl) 200g  Nutella ...

Av Helén Ammilon - 18 maj 2015 10:49

Härliga bullar till fikat som går snabbt att göra.       20 st   5 dl mjölk150 gram rumsvarmt smör1 pkt jäst (50 gram)1 dl strösocker½ tsk salt 1 tsk kardemumma10-12 dl vetemjöl   Fyllning :130 gram rumsvart smör150 gram philadelphi...

Av Helén Ammilon - 8 maj 2015 10:13


En god & krämig laxpasta som går snabbt att göra.     4 personer     4 laxfilé 1/2 påse färsk babyspenat 1/2 ask coctailtomater 1 purjolök 1 vitlöksklyfta 1 dl vitt vin 5 dl grädde 2-3 dl mjölk 3 msk mjöl smör salt & sv...

Av Helén Ammilon - 9 april 2015 08:55


Saftigt goda pannbiffar som får en rund och god smak från mozzarellan       4 personer ( 8 pannbiffar) 700 gram blandfärs 1 ägg 2 msk vispgrädde 2 msk koncentrerad kalvfond 1 tsk salt 1 pkt mozzarella 1 tsk oregano 1 nypa ...

Av Helén Ammilon - 31 mars 2015 14:31


En mycket saftig och mjuk kavring som smälter i munnen.   Passar till både soppa, snittar eller varför inte som frukostbröd.       Använd 1 avlång brödform.   4 dl filmjölk 2,25 dl mörk sirap 4,5 tsk bikarbonat 4 dl rågsikt 2...

Presentation


Matlagning för alla!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mat


Ovido - Quiz & Flashcards