Direktlänk till inlägg 7 juni 2012

Läcker vit chokladcheesecake med mango & ananas fyllning.

Av Helén Ammilon - 7 juni 2012 12:20

En krämig och god cheesecake som imponerar på dina vänner.


 

ca 10 bitar




Botten:




150 gram chocolate chip cookies

50 gram smör


Cheesecakefyllning:





2 dl vispgrädde

1 vaniljstång

3 ägg

2 msk socker

100 gram vit choklad

200 gram philadelfiaost


Fruktfyllning:



250 gram fryst mango och ananas i bitar ( vill man bara ha mango går detta utmärkt)

1 1/2 msk socker

2 tsk gelatin pullver (till sylt utan kokning)


Hallonsås:



2 dl frysta hallon

1 msk florsocker

1 msk socker



Gör så här:



Ta fram mangon & ananasen & låt tina.

Krossa choklad cookies till fina smulor, smält smöret & häll över.

Rör ihop till en smulig deg & tryck ut i en rund bakform ca 20 cm i diameter. Låt vila i Kylen.

Häll grädden till fyllningen i en kastrull & snitta vaniljstången & skrapa ner fröna & lägg även i hela stången för att få mer smak.

Koka upp & låt sjuda några minuter. Ställ åt sidan & låt svalna.

Dela äggen i gulor & vitor, vispa gulorna & sockret till en ljus porös smet.

Vispa ner äggsmeten i den avsvalnade vaniljgrädden, sjud upp blandningen tills den tjocknar, ta av kastrullen från värmen & bryt ner chokladen i mindre bitar & rör om tills det smällt.

Kyl krämen i ett vattenbad.

Rör sedan ner philadelfiaosten i den kalla gräddkrämen & rör tills du får en slät konsistens.

Vispa vitorna till vitt  skum & rör även ner detta i gräddkrämen.

Bred ut hälften av krämen i formen över kakbottnen & ställ sedan tillbaka i kylen.

Mosa eller mixa frukten blanda i socker & gelatinet.

Lägg nu över allt över gräddblandningen som stått i kylen & häll sedan på det sista av gräddsmeten på toppen & ställ in i frysen minst 2 timmar innan servering.

Innan servering ta de tinade hallonen & lägg i kastrullen & häll över socker & florsocker, rör om tills det blir en fin & jämn sås att kunna garnera cheesecaken med.



                                                  

        Avanti!

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helén Ammilon - 24 september 2015 14:24


En lätt & smarrig efterrätt för 10-12 personer       Ingredienser:   Botten   100g  smör 0,5 pkt digestivekex 0,5 dl strösocker   Fyllning   400g  färskost, rumstempererad 2,5 dl vispgrädde (2,5 dl) 200g  Nutella ...

Av Helén Ammilon - 18 maj 2015 10:49

Härliga bullar till fikat som går snabbt att göra.       20 st   5 dl mjölk150 gram rumsvarmt smör1 pkt jäst (50 gram)1 dl strösocker½ tsk salt 1 tsk kardemumma10-12 dl vetemjöl   Fyllning :130 gram rumsvart smör150 gram philadelphi...

Av Helén Ammilon - 8 maj 2015 10:13


En god & krämig laxpasta som går snabbt att göra.     4 personer     4 laxfilé 1/2 påse färsk babyspenat 1/2 ask coctailtomater 1 purjolök 1 vitlöksklyfta 1 dl vitt vin 5 dl grädde 2-3 dl mjölk 3 msk mjöl smör salt & sv...

Av Helén Ammilon - 9 april 2015 08:55


Saftigt goda pannbiffar som får en rund och god smak från mozzarellan       4 personer ( 8 pannbiffar) 700 gram blandfärs 1 ägg 2 msk vispgrädde 2 msk koncentrerad kalvfond 1 tsk salt 1 pkt mozzarella 1 tsk oregano 1 nypa ...

Av Helén Ammilon - 31 mars 2015 14:31


En mycket saftig och mjuk kavring som smälter i munnen.   Passar till både soppa, snittar eller varför inte som frukostbröd.       Använd 1 avlång brödform.   4 dl filmjölk 2,25 dl mörk sirap 4,5 tsk bikarbonat 4 dl rågsikt 2...

Presentation


Matlagning för alla!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mat


Ovido - Quiz & Flashcards