Direktlänk till inlägg 7 juni 2012
En krämig och god cheesecake som imponerar på dina vänner.
ca 10 bitar
Botten:
150 gram chocolate chip cookies
50 gram smör
Cheesecakefyllning:
2 dl vispgrädde
1 vaniljstång
3 ägg
2 msk socker
100 gram vit choklad
200 gram philadelfiaost
Fruktfyllning:
250 gram fryst mango och ananas i bitar ( vill man bara ha mango går detta utmärkt)
1 1/2 msk socker
2 tsk gelatin pullver (till sylt utan kokning)
Hallonsås:
2 dl frysta hallon
1 msk florsocker
1 msk socker
Gör så här:
Ta fram mangon & ananasen & låt tina.
Krossa choklad cookies till fina smulor, smält smöret & häll över.
Rör ihop till en smulig deg & tryck ut i en rund bakform ca 20 cm i diameter. Låt vila i Kylen.
Häll grädden till fyllningen i en kastrull & snitta vaniljstången & skrapa ner fröna & lägg även i hela stången för att få mer smak.
Koka upp & låt sjuda några minuter. Ställ åt sidan & låt svalna.
Dela äggen i gulor & vitor, vispa gulorna & sockret till en ljus porös smet.
Vispa ner äggsmeten i den avsvalnade vaniljgrädden, sjud upp blandningen tills den tjocknar, ta av kastrullen från värmen & bryt ner chokladen i mindre bitar & rör om tills det smällt.
Kyl krämen i ett vattenbad.
Rör sedan ner philadelfiaosten i den kalla gräddkrämen & rör tills du får en slät konsistens.
Vispa vitorna till vitt skum & rör även ner detta i gräddkrämen.
Bred ut hälften av krämen i formen över kakbottnen & ställ sedan tillbaka i kylen.
Mosa eller mixa frukten blanda i socker & gelatinet.
Lägg nu över allt över gräddblandningen som stått i kylen & häll sedan på det sista av gräddsmeten på toppen & ställ in i frysen minst 2 timmar innan servering.
Innan servering ta de tinade hallonen & lägg i kastrullen & häll över socker & florsocker, rör om tills det blir en fin & jämn sås att kunna garnera cheesecaken med.
Avanti!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|