Direktlänk till inlägg 12 juni 2012
En snabb & enkel fiskgryta som passar både till vardags & fest :)
4 pers
600 g koljafilé
300 g räkor
2 msk gräslök
2 msk dill
2 msk citronsaft
1 fiskbuljong
2 dl vitt vin
5 dl grädde ( matlagning eller vispgrädde)
1 dl mjölk
1 msk mjöl
2 scharlottenlökar
1 stor vitlöksklyfta
1 orange paprika
Gör så här:
Skär filen i lagoma bitar ca 4-5 bitar/filé, salta & peppra fisken.
Hacka & fräs scharlottenlöken och vitlöken tills de blir mjuka.
Häll på citronsaft & vinet & låt koka några minuter.
Pudra över mjölet & rör runt så det löser sig innan du häller grädde & mjölk, vispa så det blandas väl.
Lägg i fiskbuljongen & paprikan i lagom stora bitar.
Ge såsen ett uppkok & blanda sedan ner gräslök & dill, placera därefter fisken, sjud försiktigt tills såsen precis skall börja & koka lägg då på locket & stäng av värmen.
Skala räkorna & lägg sedan i dom & låt dom dra till sig värme någon minut.
Smaka av med salt & peppar.
Servera med ris eller pressad potatis, även en sallad & vitlöksbröd till blir pricken över i:t
Smaklig måltid:)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|