Direktlänk till inlägg 14 mars 2012

Chocolate Rainbow Cupcakes

Av Helén Ammilon - 14 mars 2012 16:52

Barnens egna cupcakes.........


Barnen satte igång med att ta fram alla ingredienser som behövdes, blandade, vispade, smälte tills smeten var klar att gräddas i ugnen.

När de var klara strösslades det för fullt över muffinsarna i alla dess färger.




De bestämde sig för att namnge muffinsen till Chocolate Rainbow Cupcakes  :)


      


12 st


3dl vetemjöl

1 msk kakao

1,8 dl strösocker

1,8 dl raps eller solrosolja

1 ägg

2 msk röd hushållsfärg

1 tsk vaniljsocker

1 1/3 dl filmjölk

1 tsk vitvinsvinäger

1/2 tsk bikarbonat


Topping:

1 1/4 dl mjölk

1 1/2 msk mjöl

125 gram mörk choklad (barnen gillade inte mörk så jag tog hälften mörk & hälften ljus choklad)

100 gram rumsvarmt smör

100 gram florsocker

1 msk kakao

1 tsk vaniljsocker


Gör så här:

Sätt på ugnen på 175 grader.

Blanda mjöl och kakao i en bunke.

Vispa socker och olja till en jämn smet med elvisp i en annan bunke.

Tillsätt ägget under vispningen sedan hushållsfärg & vaniljsocker.

Sänk sedan hastigheten & tillsätt mjölblandningen och filmjölken om vartannat.

Blanda vitvinsvinägern och bikarbonat i en kopp, det skummar lite. Rör sedan ner blandningen i smeten.

Fyll smeten i små muffinsformar gärna stående i en muffinsplåt med ca 3/4 smet i varje form.


Grädda i nedre delen av ugnen med varmluftsugn i ca 15 min. ( Prova med sticka om de är klara)


Topping:

Vispa samman mjölk & mjöl i en kastrull, värm tills det börjar att bubbla & rör hela tiden i 1-2 min, låt sedan svalna i en skål.

Smält chokladen över ett vattenbad och låt den svalna, men inte stelna.

Vispa samman smör, florsocker, kakao, och vaniljsocker till en luftig smet, tillsätt sedan chokladen & sist mjölk & mjölblandningen och vispa till en slät smet.

Spritsa sedantoppingen på dina cupcakes som har svalnat, eller toppa dom med hjälp av en sked eller smörkniv.

Garnera med färgglatt strössel.


                                                     
               

                             

                              Varsågoda :)




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helén Ammilon - 24 september 2015 14:24


En lätt & smarrig efterrätt för 10-12 personer       Ingredienser:   Botten   100g  smör 0,5 pkt digestivekex 0,5 dl strösocker   Fyllning   400g  färskost, rumstempererad 2,5 dl vispgrädde (2,5 dl) 200g  Nutella ...

Av Helén Ammilon - 18 maj 2015 10:49

Härliga bullar till fikat som går snabbt att göra.       20 st   5 dl mjölk150 gram rumsvarmt smör1 pkt jäst (50 gram)1 dl strösocker½ tsk salt 1 tsk kardemumma10-12 dl vetemjöl   Fyllning :130 gram rumsvart smör150 gram philadelphi...

Av Helén Ammilon - 8 maj 2015 10:13


En god & krämig laxpasta som går snabbt att göra.     4 personer     4 laxfilé 1/2 påse färsk babyspenat 1/2 ask coctailtomater 1 purjolök 1 vitlöksklyfta 1 dl vitt vin 5 dl grädde 2-3 dl mjölk 3 msk mjöl smör salt & sv...

Av Helén Ammilon - 9 april 2015 08:55


Saftigt goda pannbiffar som får en rund och god smak från mozzarellan       4 personer ( 8 pannbiffar) 700 gram blandfärs 1 ägg 2 msk vispgrädde 2 msk koncentrerad kalvfond 1 tsk salt 1 pkt mozzarella 1 tsk oregano 1 nypa ...

Av Helén Ammilon - 31 mars 2015 14:31


En mycket saftig och mjuk kavring som smälter i munnen.   Passar till både soppa, snittar eller varför inte som frukostbröd.       Använd 1 avlång brödform.   4 dl filmjölk 2,25 dl mörk sirap 4,5 tsk bikarbonat 4 dl rågsikt 2...

Presentation


Matlagning för alla!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mat


Ovido - Quiz & Flashcards