Direktlänk till inlägg 1 februari 2012

Smarrig mörk & ljus chokladmousse

Av Helén Ammilon - 1 februari 2012 17:24

Ni kanske skall ha gäster till helgen & vet inte vad ni skall bjuda på som efterrätt......


Denna moussen är sååå god & garnerar ni den med lite passionsfrukt blir det pricken över i:et

Varsågoda här kommer receptet :)


 

4 pers


Mörk Chokladmousse:

100 gram mörk choklad 70% kakaohalt, gärna med smak tex seasalt

1 ägggula

1 msk socker

1,5 dl grädde


1. Smält chokladen i ett vattenbad

2. vispa äggulan & sockret luftigt

3. Vispa grädden lätt

4. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten.

Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till enn mousse.

5. Fyll moussen till hälten i glasen & ställ i kylskåp minst 1 timma innan servering.


Vit Chokladmousse:

1,5 dl grädde

75 gram vit choklad


1. Smält chokladen i ett vattenbad

2. vispa grädden & vänd bestämt ner den lite i taget i den smälta chokladen till en mousse.

3. Låt den vita chokladgrädden vila i bunken i kylen ca 1 timma.

4. Fyll den sedan i glasen med den mörka moussen.


Garnera med passionsfrukt & några skivor kiwi.


Trevlig helg!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helén Ammilon - 24 september 2015 14:24


En lätt & smarrig efterrätt för 10-12 personer       Ingredienser:   Botten   100g  smör 0,5 pkt digestivekex 0,5 dl strösocker   Fyllning   400g  färskost, rumstempererad 2,5 dl vispgrädde (2,5 dl) 200g  Nutella ...

Av Helén Ammilon - 18 maj 2015 10:49

Härliga bullar till fikat som går snabbt att göra.       20 st   5 dl mjölk150 gram rumsvarmt smör1 pkt jäst (50 gram)1 dl strösocker½ tsk salt 1 tsk kardemumma10-12 dl vetemjöl   Fyllning :130 gram rumsvart smör150 gram philadelphi...

Av Helén Ammilon - 8 maj 2015 10:13


En god & krämig laxpasta som går snabbt att göra.     4 personer     4 laxfilé 1/2 påse färsk babyspenat 1/2 ask coctailtomater 1 purjolök 1 vitlöksklyfta 1 dl vitt vin 5 dl grädde 2-3 dl mjölk 3 msk mjöl smör salt & sv...

Av Helén Ammilon - 9 april 2015 08:55


Saftigt goda pannbiffar som får en rund och god smak från mozzarellan       4 personer ( 8 pannbiffar) 700 gram blandfärs 1 ägg 2 msk vispgrädde 2 msk koncentrerad kalvfond 1 tsk salt 1 pkt mozzarella 1 tsk oregano 1 nypa ...

Av Helén Ammilon - 31 mars 2015 14:31


En mycket saftig och mjuk kavring som smälter i munnen.   Passar till både soppa, snittar eller varför inte som frukostbröd.       Använd 1 avlång brödform.   4 dl filmjölk 2,25 dl mörk sirap 4,5 tsk bikarbonat 4 dl rågsikt 2...

Presentation


Matlagning för alla!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mat


Ovido - Quiz & Flashcards