Direktlänk till inlägg 23 februari 2012

Frusen blåbär & citron cheesecake

Av Helén Ammilon - 23 februari 2012 16:17

Varför inte göra en god efterrätt som fredagsmys :)


En fräsch chessecake som alla gillar.


 


Den som inte gillar blåbär eller citron kan byta ut det mot vad som helst! Byt bara ut bären till någon annas slags frukt/bär, eller ha i choklad bitar.



Ingredienser


Botten:
150 g digestivekex
50 g smör, smält


Fyllning:
200 g philadelphiaost eller annan cream cheese
3 äggulor
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
2-3 dl blåbär, frusna eller färska
1 citron, finrivet skal


Gör så här:


Botten:
Mixa kexen till smulor, blanda i smöret och tryck jämnt ut i formen (med löstagbar kant).


Fyllning:
Rör philadelphian, äggulorna, sockret och citronskalet till en jämn smet.
Vispa grädden & vaniljsockret tills den är fast, och rör ner i ostsmeten.
Vispa äggvitorna till ett fast skum, och vänd ner i smeten. mixa blåbären till en puré med en stavmixer eller liknande. Rör försiktigt i blåbärs purén med en sked lite slarvigt (det blir jättefint när man skär upp cheesecaken än bara en tråkig blå färg som man får när man blandar ordentligt).
Häll allt försiktigt ovanpå kexsmulorna, och ställ formen i frysen i minst sex timmar, gärna över natten. Tina ca    30 min innan servering och servera med frukter! (Jag hade över lite blåbärs puré på cheesecaken precis innan servering.)


Vill man hellre ha en naturelle cheesecake utan något topping är detta minst lika gott.


                                    Låt smaka!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helén Ammilon - 24 september 2015 14:24


En lätt & smarrig efterrätt för 10-12 personer       Ingredienser:   Botten   100g  smör 0,5 pkt digestivekex 0,5 dl strösocker   Fyllning   400g  färskost, rumstempererad 2,5 dl vispgrädde (2,5 dl) 200g  Nutella ...

Av Helén Ammilon - 18 maj 2015 10:49

Härliga bullar till fikat som går snabbt att göra.       20 st   5 dl mjölk150 gram rumsvarmt smör1 pkt jäst (50 gram)1 dl strösocker½ tsk salt 1 tsk kardemumma10-12 dl vetemjöl   Fyllning :130 gram rumsvart smör150 gram philadelphi...

Av Helén Ammilon - 8 maj 2015 10:13


En god & krämig laxpasta som går snabbt att göra.     4 personer     4 laxfilé 1/2 påse färsk babyspenat 1/2 ask coctailtomater 1 purjolök 1 vitlöksklyfta 1 dl vitt vin 5 dl grädde 2-3 dl mjölk 3 msk mjöl smör salt & sv...

Av Helén Ammilon - 9 april 2015 08:55


Saftigt goda pannbiffar som får en rund och god smak från mozzarellan       4 personer ( 8 pannbiffar) 700 gram blandfärs 1 ägg 2 msk vispgrädde 2 msk koncentrerad kalvfond 1 tsk salt 1 pkt mozzarella 1 tsk oregano 1 nypa ...

Av Helén Ammilon - 31 mars 2015 14:31


En mycket saftig och mjuk kavring som smälter i munnen.   Passar till både soppa, snittar eller varför inte som frukostbröd.       Använd 1 avlång brödform.   4 dl filmjölk 2,25 dl mörk sirap 4,5 tsk bikarbonat 4 dl rågsikt 2...

Presentation


Matlagning för alla!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mat


Ovido - Quiz & Flashcards