Direktlänk till inlägg 29 februari 2012

Underbart Gott Lantbröd

Av Helén Ammilon - 29 februari 2012 11:41

Om ni får tid över i helgen & hinner baka detta goda  


lantbröd så lovar jag er att ni inte kommer att ångra er.


 








 

  För 2 bröd

Ingredienser

25 g jäst
5 dl vatten
1 msk olja
2 tsk salt
4 dl rågsikt  ( går att bytas ut till grahamsmjöl )
Ca 8-9 dl vetemjöl


Gör så här

Smula ner jästen i en bakbunke och värm vattnet och oljan till 37º.
Häll lite av vätskan över jästen och lös upp den.
Tillsätt resten av vätskan och salt, rågsikt och så mycket av mjölet att degen blir smidig. Arbeta degen väl, för hand eller i maskin. Strö över lite mjöl och låt jäsa i 1 tim.

Tillsätt resten av mjölet, knåda och forma två runda bröd. 

Lägg dom på en bakplåt med bakplåtspapper, snitta försiktigt mönster med kniv uppe på brödet.
Lägg sedan en handduk över för att jäsa i 30 min.

Grädda i 225º över & undervärme i ca 25 min. Låt svalna på galler under duk.


För att få en extra knaprig yta ställde jag en en ugnsform fylld med lite vatten i botten av ugnen samt att efter halva tiden öppnade jag & sprejade lite vatten över bröden.
        Njut & dröm er tillbaka till Italien!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helén Ammilon - 24 september 2015 14:24


En lätt & smarrig efterrätt för 10-12 personer       Ingredienser:   Botten   100g  smör 0,5 pkt digestivekex 0,5 dl strösocker   Fyllning   400g  färskost, rumstempererad 2,5 dl vispgrädde (2,5 dl) 200g  Nutella ...

Av Helén Ammilon - 18 maj 2015 10:49

Härliga bullar till fikat som går snabbt att göra.       20 st   5 dl mjölk150 gram rumsvarmt smör1 pkt jäst (50 gram)1 dl strösocker½ tsk salt 1 tsk kardemumma10-12 dl vetemjöl   Fyllning :130 gram rumsvart smör150 gram philadelphi...

Av Helén Ammilon - 8 maj 2015 10:13


En god & krämig laxpasta som går snabbt att göra.     4 personer     4 laxfilé 1/2 påse färsk babyspenat 1/2 ask coctailtomater 1 purjolök 1 vitlöksklyfta 1 dl vitt vin 5 dl grädde 2-3 dl mjölk 3 msk mjöl smör salt & sv...

Av Helén Ammilon - 9 april 2015 08:55


Saftigt goda pannbiffar som får en rund och god smak från mozzarellan       4 personer ( 8 pannbiffar) 700 gram blandfärs 1 ägg 2 msk vispgrädde 2 msk koncentrerad kalvfond 1 tsk salt 1 pkt mozzarella 1 tsk oregano 1 nypa ...

Av Helén Ammilon - 31 mars 2015 14:31


En mycket saftig och mjuk kavring som smälter i munnen.   Passar till både soppa, snittar eller varför inte som frukostbröd.       Använd 1 avlång brödform.   4 dl filmjölk 2,25 dl mörk sirap 4,5 tsk bikarbonat 4 dl rågsikt 2...

Presentation


Matlagning för alla!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mat


Ovido - Quiz & Flashcards