Direktlänk till inlägg 12 april 2012
En fräsch & uppfriskande efterrätt :)
Apelsin au four
4 pers
2 apelsiner
4 msk cointreau ( går även bra med Grand Marnier )
1/2 dl pistagenötter
2 äggvitor
1/2 dl socker
1/4 liter vaniljglass
Sätt ugnen på 250 grader.
Halvera apelsinerna och gröp ur fruktköttet med en grapefruktkniv & skär i mindre bitar & lägg tillbaka i apelsinen.
Ställ halvorna på en plåt.
Häll över 1 msk cointreau.
Finhacka pistagenötterna, vispa äggvitorna till ett fast skum & tillsätt sockret lite i taget & vispa till en blank marängsmet, blanda sedan i nötterna.
Fördela glassen över apelsinhalvorna & bre marängsmeten över glassen.
Gratinera mitt i ugnen i ca 5 min tills marängsmeten har fått fin färg.
Servera genast.
Bon Apetit!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|