Direktlänk till inlägg 19 april 2012
En klockren efterrätt till alla lakrits älskare.
En mycket snabb & enkel efterrätt att göra.
4 pers
12 bitar lakritsfudge (de kuberna som man hittar bland lösgodiset)
4 dl grädde (går bra med både mellan & vispgrädde)
1 dl gelésocker multi
2 dl frysta hallon
1 msk strösocker
Gör så här:
Skär varje fudgebit i 4 bitar.
Häll i grädden i en teflonkastrull & lägg i fudgebitarna, rör hela tiden tills fudgen har smält helt.
Värm upp tills det småkokar lite, tillsätt då gelésockret & låt koka i ca 30 sek.
Häll direkt upp i portionsformar & låt svalna något innan du ställer in dom i kylen.
Låt stå i kylskåp minst 2 timmar innan servering.
Precis innan servering häller du i hallonen i en kastrull & värmer upp med 1 msk socker.
När hallonen börjat att smälta så fördelar du dom över lakritsformarna.
Enjoy
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|