Direktlänk till inlägg 19 april 2012

Lakritsdröm

Av Helén Ammilon - 19 april 2012 11:29

En klockren efterrätt till alla lakrits älskare.


En mycket snabb & enkel efterrätt att göra.


 

4 pers


12 bitar lakritsfudge (de kuberna som man hittar bland lösgodiset)

4 dl grädde (går bra med både mellan & vispgrädde)

1 dl gelésocker multi

2 dl frysta hallon

1 msk strösocker


Gör så här:


Skär varje fudgebit i 4 bitar.

Häll i grädden i en teflonkastrull & lägg i fudgebitarna, rör hela tiden tills fudgen har smält helt.

Värm upp tills det småkokar lite, tillsätt då gelésockret & låt koka i ca 30 sek.

Häll direkt upp i portionsformar & låt svalna något innan du ställer in dom i kylen.

Låt stå i kylskåp minst 2 timmar innan servering.

Precis innan servering häller du i hallonen i en kastrull & värmer upp med 1 msk socker.

När hallonen börjat att smälta så fördelar du dom över lakritsformarna.


                                                  

         

                   

                                 Enjoy





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helén Ammilon - 24 september 2015 14:24


En lätt & smarrig efterrätt för 10-12 personer       Ingredienser:   Botten   100g  smör 0,5 pkt digestivekex 0,5 dl strösocker   Fyllning   400g  färskost, rumstempererad 2,5 dl vispgrädde (2,5 dl) 200g  Nutella ...

Av Helén Ammilon - 18 maj 2015 10:49

Härliga bullar till fikat som går snabbt att göra.       20 st   5 dl mjölk150 gram rumsvarmt smör1 pkt jäst (50 gram)1 dl strösocker½ tsk salt 1 tsk kardemumma10-12 dl vetemjöl   Fyllning :130 gram rumsvart smör150 gram philadelphi...

Av Helén Ammilon - 8 maj 2015 10:13


En god & krämig laxpasta som går snabbt att göra.     4 personer     4 laxfilé 1/2 påse färsk babyspenat 1/2 ask coctailtomater 1 purjolök 1 vitlöksklyfta 1 dl vitt vin 5 dl grädde 2-3 dl mjölk 3 msk mjöl smör salt & sv...

Av Helén Ammilon - 9 april 2015 08:55


Saftigt goda pannbiffar som får en rund och god smak från mozzarellan       4 personer ( 8 pannbiffar) 700 gram blandfärs 1 ägg 2 msk vispgrädde 2 msk koncentrerad kalvfond 1 tsk salt 1 pkt mozzarella 1 tsk oregano 1 nypa ...

Av Helén Ammilon - 31 mars 2015 14:31


En mycket saftig och mjuk kavring som smälter i munnen.   Passar till både soppa, snittar eller varför inte som frukostbröd.       Använd 1 avlång brödform.   4 dl filmjölk 2,25 dl mörk sirap 4,5 tsk bikarbonat 4 dl rågsikt 2...

Presentation


Matlagning för alla!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mat


Ovido - Quiz & Flashcards