Direktlänk till inlägg 26 april 2012

Matig hemmagjord pizza

Av Helén Ammilon - 26 april 2012 09:58

Hemmagjord pizza från grunden.

Ett perfekt fredagsmys för hela familjen!


     

4 pers



Pizzadeg:


2 1/2 dl vatten

25 gram jäst

1 1/2 tsk salt

6-7 dl mjöl

2 msk olivolja


Värm upp vattnet till ca 45 grader.

Blanda mjöl, jäst och salt, häll på vatten & olja, knåda till en smidig deg.

Låt jäsa ca 1 timma, kavla ut på 2 plåtar med bakplåtspapper.



Tomatsås:

1 burk passerade tomater

1 stor vitlöksklyfta

1/2 tsk salt

Blanda allt samman & låt småputtra minst 5 min.

Fördela jämt på degarna & lägg sedan på toppingen eller annat valfritt tillbehör som man tycker om.


Topping Pizza 1:

Riven ost

4 färska champinjoner

färdig skuren skinka



Topping Pizza 2:

Riven ost

2 paket bacon

2 paket mozzarella

2-3 tomater

4 färska champinjoner

Klipp ner ca 5 -6 st peperoni eller feferoni beroende på vilken styrka ni vill ha



                     Trevligt fredagsmys :)



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helén Ammilon - 24 september 2015 14:24


En lätt & smarrig efterrätt för 10-12 personer       Ingredienser:   Botten   100g  smör 0,5 pkt digestivekex 0,5 dl strösocker   Fyllning   400g  färskost, rumstempererad 2,5 dl vispgrädde (2,5 dl) 200g  Nutella ...

Av Helén Ammilon - 18 maj 2015 10:49

Härliga bullar till fikat som går snabbt att göra.       20 st   5 dl mjölk150 gram rumsvarmt smör1 pkt jäst (50 gram)1 dl strösocker½ tsk salt 1 tsk kardemumma10-12 dl vetemjöl   Fyllning :130 gram rumsvart smör150 gram philadelphi...

Av Helén Ammilon - 8 maj 2015 10:13


En god & krämig laxpasta som går snabbt att göra.     4 personer     4 laxfilé 1/2 påse färsk babyspenat 1/2 ask coctailtomater 1 purjolök 1 vitlöksklyfta 1 dl vitt vin 5 dl grädde 2-3 dl mjölk 3 msk mjöl smör salt & sv...

Av Helén Ammilon - 9 april 2015 08:55


Saftigt goda pannbiffar som får en rund och god smak från mozzarellan       4 personer ( 8 pannbiffar) 700 gram blandfärs 1 ägg 2 msk vispgrädde 2 msk koncentrerad kalvfond 1 tsk salt 1 pkt mozzarella 1 tsk oregano 1 nypa ...

Av Helén Ammilon - 31 mars 2015 14:31


En mycket saftig och mjuk kavring som smälter i munnen.   Passar till både soppa, snittar eller varför inte som frukostbröd.       Använd 1 avlång brödform.   4 dl filmjölk 2,25 dl mörk sirap 4,5 tsk bikarbonat 4 dl rågsikt 2...

Presentation


Matlagning för alla!

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mat


Ovido - Quiz & Flashcards